Medvedev a demis mai mulţi oficiali, după explozia de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev vrea închiderea sau privatizarea companiilor de stat create în epoca Putin
Medvedev vrea închiderea sau privatizarea companiilor de stat create în epoca Putin

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a anunţat astăzi demiterea unor înalţi responsabili militari, în urma unei serii de explozii produse într-un interval de 10 zile şi soldate cu 10 morţi, la depozitul de muniţii de la Ulianovsk, la 900 de kilometri est de Moscova, relatează AFP.

Medvedev i-a demis pe şeful soldaţilor de geniu din forţele armate, pe şeful departamentului de artilerie din Ministerul Apărării, precum şi numeroşi responsabili militari din regiunea Ulianovsk şi din comandamentul depozitului de arme, au anunţat agenţiile ruse.

"De altfel, ordon ministrului apărării să ia alte măsuri disciplinare vizând şi alte persoane din Ministerul Apărării şi din refiunea Volga", a spus el.

Opt persoane au murit şi două au fost rănite ieri în urma unei explozii de la depozitul de armament din Ulianovsk.

Acesta nu este primul incident de la depozitul din Ulianovsk. La 13 noiembrie acolo a mai avut loc un incendiu. Incendiul a provocat moartea a două persoane, în prima zi fiind spitalizate patru persoane, iar în următoarele zile la spital au ajuns încă nouă răniţi. Se presupune că incendiul şi exploziile au avut loc în timpul efectuării unor lucrări de untilizare a armamentului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite