Medvedev, preocupat de tinerii din Caucaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev, preocupat de tinerii din Caucaz
Medvedev, preocupat de tinerii din Caucaz

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a cerut, ieri, autorităţilor şi liderilor religioşi din Caucazul rus o regiune afectată de violenţe şi instabilitate, să dezvolte o strategie pentru tineri astfel încât aceştia să fie convinşi să nu se alăture rebelilor.

„Din păcate, grupurile de bandiţi reuşesc să atragă în rândurile lor tineri pentru a participa la activităţile lor criminale. Este o realitate“, a declarat liderul de la Kremlin, citat de ITAR-TASS.

El a făcut această declaraţie în cadrul unei întâlniri avute la reşedinţa sa de vară din staţiunea Soci cu reprezentanţi ai organizaţiilor islamice şi lideri religioşi din Caucazul de Nord, unde populaţia este, cu excepţia Osetiei de Nord, de confesiune islamică.

Medvedev a susţinut că ar fi necesară lansarea unui post de televiziune pentru cetăţenii ruşi de confesiune islamică care să se ocupe de predarea şi explicarea bazelor religiei islamice.

Liderul de la Kremlin a făcut apel la media electronice din Rusia să se implice în explicarea adevăratelor valori ale islamului, pentru a contrabalansa informaţiile cu caracter extremist.

„Uneori stau cu orele pe Internet şi mă uit la ce scriu site-urile islamiste. Ţi se face părul măciucă, pentru că ceea ce propăvăduiesc ei acolo este contrar însăşi religiei islamice şi spiritului ei“, a spus Medvedev.

Caucazul rus este marcat de o rebeliune islamistă din ce în ce mai activă. Săptămâna trecută, preşedintele Medvedev declara că rădăcinile acestui fenomen se află în sărăcia şi corupţia care afectează această regiune.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite