Medvedev, la un pas de a ajunge divinitate budistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev, la un pas de a ajunge divinitate budistă
Medvedev, la un pas de a ajunge divinitate budistă

Călugării budişti de la cea mai veche mănăstire din Buriatia, din provincia  Ivolghinski, aflată în sudul Siberiei, intenţionau să-l declare pe preşedintele Dimistri Medvedev întruchiparea unei divinităţi budiste pe pământ, potrivit "Nezavisimaia Gazeta".

Ei intenţioneau să recunoască în preşedintele rus întruchiparea uneia dintre cele mai respectate divinităţi budiste - Tara Albă - şi să desfăşoare un ritual de iniţiere. În acest sens, a fost confecţionat un "tron al Ţarului Alb", care întruchipează Tara Albă pe Pământ. Pe acest tron budiştii intenţionau să-l aşeze pe preşedintele rus cu toate onorurile .

"Pe cel care se află pe tronul ţarului în Rusia, noi, budiştii, l-am considerat mereu drept întruchiparea Tarei Albe", a declarat un budist pentru publicaţia rusă.

Tara Albă este o divinitate budistă aşezată în poziţia lotus pe un tron din lotus, ţinând în mâini o floare. Ea are şapte ochi, dintre care doi sunt obişnuiţi, un ochi al înţelepciunii pe frunte şi câte un ochi pe palmă şi talpă.

În Rusia trăiesc aproximativ un milion de budişti, majoritatea locuind în Siberia.

Şeful de la Kremlin a vizitat ieri regiunea situată în nordul Siberiei. A fost prima oară după 16 ani de când un preşedinte rus pune piciorul în  mănăstirea Ivolghinsli.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite