Medvedev face apel la oligarhii ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Dmitri Medvedev le-a cerut ieri celor mai bogaţi oameni de afaceri ai ţării să-şi plătască “datoria morală” faţă de societate în timpul crizei economice actuale.

 “Poate că nicăieri în lume afacerile nu s-au dezvoltat atât de repede ca în ţara noastră. Mulţi s-au îmbogăţit într-un timp foarte scurt. Acum a venit vremea să-şi plătească datoriile, datoriile morale, pentru că această criză este un test de maturitate”, a spus el, pe site-ul Kremlinului.

Tranziţia rapidă a Rusiei la economia de piaţă în anii ‘90 a dus la apariţia unui grup de oameni de afaceri extrem de bogaţi, cunoscuţi drept oligarhi, care şi-au clădit averi uriaşe. Majoritatea acestora au fost însă loviţi dur de criza economică.

Recent, preşedintele Medvedev şi premierul Vladimir Putin le-au transmis acestora că guvernul nu intenţionează să-i salveze pe toţi.

Preşedintele rus a criticat totodată şi Banca Mondială, şi Fondul Monetar Internaţional, pe care le acuză că nu gestionează bine criza economică. “Trebuie să facem schimbări esenţiale în anumite privinţe, inclusiv în ceea ce priveşte activitatea instituţiilor financiare internaţionale”, a afirmat Medvedev într-un interviu difuzat ieri de televiziunea publică. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite