Medvedev: Jurnaliştii ar trebui să fie mai bine protejaţi în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii trebuie să fie mai bine protejaţi de stat decât cei practică alte meserii, având în vedere "importanţa socială a activităţii" acestora , a declarat astăzi preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

El a făcut această afirmaţie în cadrul unui interviu acordat cotidianului Rossiiskaia Gazeta, transmite Mediafax, citând RIA Novosti.

Mai citeşte şi:

Ziariştii şi bloggerii ruşi protestează la Moscova

"Statul trebuie să urmărească atent activitatea jurnaliştilor şi să ia decizii necesare în cazul prejudicierii integrităţii lor fizice, sănătăţii şi vieţii lor, iar acest lucru trebuie făcut în mai mare măsură decât pentru toate celelalte cazuri, având în vedere importanţa socială a activităţii jurnaliştilor", a spus Medvedev.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Oleg Kaşin, corespondent politic al cotidianului economic Kommersant, a fost bătut în apropierea locuinţei sale din Moscova, de "agresori necunoscuţi". El a ajuns la terapie intensivă, cu fracturi şi răni multiple. De altfel, redactorul-şef al cotidianului Kommersant a declarat sâmbătă că atacul asupra lui Kaşin are legătură cu activitatea sa profesională.

Un alt jurnalist de la cotidianului Jukovskiie Vesti, Anatoli Adamciuk, a fost bătut în noaptea de duminică spre luni. El a scris recent un articol despre arestarea unor elevi care au protestat împotriva tăierii unei păduri din Jukovski, aflată la periferia Moscovei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite