Voronin se consultă cu Dmitri Medvedev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voronin se consultă cu Dmitri Medvedev
Voronin se consultă cu Dmitri Medvedev

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, va avea astăzi, la Soci, o întrevedere cu omologul rus, Dmitri Medvedev, a treia în ultimele două luni.

 Liderii coaliţiei „Alianţa pentru Integrare Europeană“ i-au urat succes lui Voronin şi şi-au exprimat speranţa că pe agenda discuţiilor cu liderul de la Kremlin vor figura chestiuni ce ţin de relaţiile bilaterale moldo-ruse, scrie „Jurnal de Chişinău“. „Îi urăm succes lui Voronin, pentru că multe probleme le-a hotărât cu Medvedev“, a comentat, ironic, Serafim Urechean, preşedintele formaţiunii Alianţa Moldova Noastră.

Vizita are loc în contextul în care Partidul Comunist, condus de Vladimir Voronin, susţine că i se cuvine, în baza celor 48 de mandate câştigate la anticipatele din 29 iulie, una dintre cele trei funcţii importante: de premier, de preşedinte al Parlamentului sau de şef al statului.

De altfel, partidele din coaliţie vor lansa, tot astăzi, o invitaţie oficială de dialog cu Partidul Comunist. Vladimir Ţurcan, unul dintre liderii comunişti, a declarat recent, într-un interviu, că partidul său nu-l va vota pe Marian Lupu, fostul lor coleg, în prezent preşedintele Partidului Democrat.

În replică, tot într-un interviu, pentru Europa Liberă, Lupu a declarat că nu a pretins niciodată funcţia de preşedinte, iar comuniştii au obligaţia morală să voteze candidatul coaliţiei. El a mai spus că, potrivit Constituţiei, cea mai importantă persoană politică este premierul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite