Medvedev nu exclude revenirea lui Putin pe fotoliul prezidenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medvedev nu exclude revenirea lui Putin pe fotoliul prezidenţial
Medvedev nu exclude revenirea lui Putin pe fotoliul prezidenţial

Preşedintele rus Dmitri Medvedev nu exxlude un schimb de funcţii cu premierul Vladimir Putin la finalul mandatului său, precizând că doreşte să păstreze un rol de prim-plan în politica Rusiei.

"Dacă este util pentru ţară, sunt dispus să lucrez în orice post. Activitatea de preşedinte este dificilă. Pot de asemenea spune că şi activitatea de premier este dificilă, deci, din acest punct de vedere, nu este mare diferenţă", a răspuns Medvedev unui jurnalist care l-a întrebat dacă este dispus să schimbe funcţia cu Putin, în prezent premier.

Protejat al lui Vladimir Putin, Medvedev a declarat că nu a avut niciodată "ambiţii prezidenţiale extraordinare". El a declarat că postul său actual i-a fost "oferit" şi că de abia după aceea şi-a dat seama că această activitate trebuie desfăşurată "cu seriozitate, pentru că altfel nu există şanse de succes".

Totuşi, Medvedev nu exclude nici posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de preşedinte, chiar dacă Putin dă de înţeles, tot mai des, că vrea să revină în cea mai înaltă funcţie în stat. "Dacă lucrez bine, dacă tot ce fac se dovedeşte a fi bine, dacă ruşii au încredere în mine, de ce să nu mai candidez? Ar fi absolut normal", a declarat Medvedev.

Putin, împiedicat de Constituţie să candideze pentru un al treilea mandat consecutiv de preşedinte, a promovat candidatura lui Medvedev în 2008. La începutul lui septembrie, Putin a spus că el şi Medvedev nu se vor înfrunta la prezidenţialele din 2012,

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite