2 avioane de luptă s-au prăbuşit în Marea Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2 avioane de luptă s-au prăbuşit în Marea Mediterană
2 avioane de luptă s-au prăbuşit în Marea Mediterană

Două avioane de luptă de tip Rafale, aparţinând Marinei franceze, s-au prăbuşit în Marea Mediterană, joi, în timpul unei misiuni de testare, a anunţat Marina într-un comunicat, transmite Reuters.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 16.00 GMT, la aproximativ 30 km est de Perpignan, în largul localităţii Perpignan, din sudul ţării. Cele două aparate de pe portavionul Charles-de-Gaulle participau la o misiune de testare. Unul dintre piloţi a fost salvat, în timp ce celălat este căutat în continuare.

Importante mijloace aeriene şi nautice au fost mobilizate imediat în zonă, pentru a-i căuta pe cei doi piloţi, dintre care unul a fost recuperat. Operaţiunile de căutare continuă pentru a-l găsi pe cel de-al doilea pilot, a afirmat Marina.

Căpitanul de fregată Bertrand Bonneau, de la Serviciul de informare şi relaţii publice al Marinei, a declarat că aparatele de zbor au decolat de pe portavion şi erau pe mâinile unor piloţi foarte experimentaţi.

Nu ştim dacă a fost vorba despre o coliziune, dar pilotul care a fost recuperat este în viaţă şi conştient, a adăugat el.

Potrivit Marinei, mijloacele de căutare includ o vedetă specializată în operaţiuni de salvare pe mare, patru elicoptere, precum şi un avion de căutare aeriană de tip Hawkeye al portavionului şi un avion de patrulare maritimă Atlantique 2.

  • Accidentul este primul care afectează versiunea marină a aeronavei Rafale, Marina franceză deţinând în prezent 17 aparate de acest tip.
  • Aeronava Rafale, avion de vânătoare foarte sofisticat fabricat de compania franceză Dassault France, nu a fost vândut niciodată la export, dar este în prezent favorit pentru un contract de 36 de aparate cu Brazi
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite