Medic german, suspectat de uciderea a 14 pacienţi, neagă acuzaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic din Germania a respins, marţi, acuzaţiile de omor din culpă aduse în cadrul unui proces în care este acuzată că a omorât 14 pacienţi bolnavi de cancer, printr-o supradoză de medicamente, relatează Press Association.

Mechthild Bach, în vârstă de 59 de ani, a omorât mai mulţi pacienţi între 2001 - 2003, folosind supradoze de morfină sau diazepam, potrivit procurorilor.

Tratamentul cu morfină nu a fost adecvat pentru cei mai mulţi dintre pacienţi, iar dozele erau prea mari în alte cazuri, iar pacienţii, cu vârste cuprinse între 52 şi 96 de ani, nu erau toţi în fază terminală, a susţinut în faţa instanţei din Hanovra procurorul Regina Dietzel-Gropp.

Bach a negat că ar fi omorât pe cineva conştient: În niciunul din cele 13 cazuri nu am scurtat faza finală a vieţii pacienţilor mei cu morfină. Am fost acuzată pe nedrept şi resping absolut toate acuzaţiile care mi-au fost aduse, a spus Bach în faţa instanţei.

Bach a spus că pacienţii erau aproape de moarte, şapte dintr ei suferind de tumori în fază avansată.

Fiecare om are dreptul de a-şi trăi ultima parte din viaţă în demnitate şi fără teamă, a mai spus Bach, adăugând că morfina a fost un tratament potrivit în toate cazurile.

Medicul german a admis, însă, că a greşit în privinţa întocmirii rapoartelor, susţinând că a fost mai atentă cu starea în care se aflau pacienţii decât cu completarea formularelor.

Bach se află la al doilea proces. Primele acuzaţii datează din 2003, când Bach şi-a pierdut licenţa de practică. Ea a fost reţinută pentru o scurtă perioadă de timp.

Omorul din culpă se poate pedepsi cu închisoare pe viaţă în Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite