Maternităţile britanice, asaltate de est-europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii spitalelor avertizează că serviciile medicale sunt supuse unei mari presiuni Est-europencele care au emigrat în Marea Britanie au dublat numărul gravidelor, în unele zone

Administratorii spitalelor avertizează că serviciile medicale sunt supuse unei mari presiuni

Est-europencele care au emigrat în Marea Britanie au dublat numărul gravidelor, în unele zone ale regatului, şi au dus la creşterea masivă a numărului de avorturi, relatează BBC. Responsabilii sistemului sanitar britanic spun că presiunea este resimţită de către centrele medicale şi că serviciile de sănătate sunt suprasolicitate, până la punctul de a ceda.

Administratorii spitalelor avertizează că serviciile antenatale şi postnatale sunt supuse unei mari presiuni, în condiţiile în care numărul emigranţilor din Est a ajuns la peste 500.000. Impactul pare a fi mai accentuat în afara marilor oraşe. Serviciul Britanic de Consiliere pentru Gravide (BPAS) afirmă că s-a înregistrat o creştere a numărului femeilor care doresc să facă avort şi că Sistemul Naţional de Sănătate şi guvernul au nevoie de mai multe resurse pentru a face faţă. În oraşul Luton, din regiunea Bedfordshire, centrul medical al BPAS înregistrează, lunar, circa 400 de pacienţi noi, iar 80% din totalul acestora sunt emigranţi.

"Un sfert din femeile care solicită avort sunt din Răsărit"

"Numărul de cazuri s-a dublat în ultimii câţiva ani. Impactul este enorm asupra gradului de solicitare a moaşelor, asupra personalului şi resurselor pentru îngrijirea post-natală, controalele medicale sau imunizarea bebeluşilor care au nevoie de acest lucru. Ne este foarte greu să ţinem pasul cu solicitările", a declarat medicul Nina Pearson de la Asociaţia Medicală "Lea Vale", de lângă Luton. Creşterea numărului de sarcini a generat şi o mărire corespunzătoare a numărului de avorturi. Potrivit datelor centrului amintit, una din patru femei care solicită avort este din Est. Aceste afirmaţii sunt susţinute, cel puţin ca apreciere, dacă nu cu cifre, de alţi furnizori de servicii medicale. "Se observă o creştere datorată emigranţilor din estul Europei. Unele femei spun că ar dori să păstreze sarcina, dar că recurg la avort deoarece nu au dreptul la alocaţii. Este trist că acesta este un motiv ce le influenţează decizia", a declarat Lisa Cunnigham, manager la centrul BPAS din Luton, unde sunt înregistrate circa un sfert din avorturile din Anglia şi Ţara Galilor. Emigranţii nu beneficiază de ajutor de la stat, nici chiar pentru copil, dacă sunt şomeri care nu au lucrat cel puţin un an în Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite