Măsurile lui Sarkozy pentru combaterea şomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a convenit împreună cu partenerii sociali, sindicate şi patronate, o serie de măsuri de combatere a şomajului, aflat la cel mai înalt nivel din ultimii 12 ani.

Cea mai importantă măsură vizează intrarea în şomaj parţial şi scutirea întreprinderilor de plata unei taxe la angajarea unor tineri.

Alte proiecte mai ample, precum reforma pregătirii profesionale pentru cei care îşi pierd locurile de muncă şi finanţarea programelor de protecţie socială vor fi definitivate în perioada următoare.

„Vom face totul ca să evităm ruperea legăturii între angajat şi angajator, pentru a-i menţine pe salariaţi în activitate, chiar şi parţială. Vom face în aşa fel încât să le oferim acestora pregătire profesională în timpul lor liber, în loc sa fie daţi afară. Totodată, întreprinderile nu vor plăti nici o taxă la angajarea celor foarte tineri", a declarat Nicolas Sarkozy.

„Vom face o reformă radicală a pregătirii profesionale, fiecare şomer să beneficieze de o astfel de pregatire pentru ca, la finalul ei, să fie în măsură să accepte oferta de loc de muncă. De asemenea, este absolut necesar ca tinerii să fie sprijiniţi, prin formare şcolară, să intre în câmpul muncii", a mai spus Sarkozy.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite