Măsuri de austeritate la Palatul Buckingham: Regina Marii Britanii a anulat petrecerea de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anulat petrecerea de Crăciun pe care o organizează o dată la doi ani pentru personalul ei, în condiţiile politicii de austeritate ce a fost impusă de guvernele mai multor state europene.

"Având în vedere mediul economic actual, s-a considerat oportună afişarea unei anumite reţineri", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al palatului Buckingham, reşedinţa din Londra a reginei Marii Britanii.

Petrecerea de Crăciun din acest an era prevăzută pentru aproape 1.200 de persoane, la 13 decembrie. La ea urmau să participe angajaţii de la cele trei reşedinţe regale şi de la proprietăţile reginei. Costul seratei, cifrat la 50.000 de lire sterline, urma să fie achitat din banii personali ai reginei, potrivit The Sun.

"Suntem foarte dezamăgiţi, pentru că această serată era somptuoasă, şampania curgea valuri şi fiecare simţea că munca sa este apreciată", a spus un angajat.

Din iunie, guvernul britanic a impus un program de austeritate fără precedent prin care este vizată reducerea deficitului bugetar, de 10,1% din Produsul Intern Brut, unul dintre cele mai ridicate niveluri din rândul statelor dezvoltate.

Totodată, familia regală a acceptat îngheţarea fondurilor publice destinate acoperirii cheltuielilor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite