Martor-cheie în cazul morţii preşedintelui polonez, găsit spânzurat în propria casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia parlamentară care anchetează moartea fostului preşedinte polonez Lech Kaczynski se gândeşte să ofere protecţie martorilor din dosar, după ce un inginer aviatic care urma să facă dezvăluiri incendiare despre accident a fost găsit spânzurat în reşedinţa sa din Varşovia.

Inginerul aviatic Remigiusz Mus a fost găsit fără suflare sâmbătă seara în subsolul reşedinţei sale de către soţia sa. Deşi femeia a sunat la ambulanţă, iar echipajul sosit la faţa locului a încercat să-l resusciteze pe bărbat, inginerul aviatic n-a supravieţuit.

La aflarea veştii că Mus a murit, şeful comisiei parlamentare care anchetează accidentul aviatic, Antoni Macierewicz, a declarat că inginerul era unul dintre cei doi martori-cheie ai dosarului. Macierewicz a declarat că Artur Wosztyl, celălalt martor-cheie, va fi pus într-un program de protecţie a martorilor.

Autorităţile de la Varşovia au transmis că cel mai probabil Mus s-a sinucis.

În timpul anchetei, Mus a declarat că turnul de control din Smolensk comunica cu piloţii care conduceau avionul prezidenţial. Inginerul aviatic a mai spus că un controlor de trafic aerian rus a permis navei previdenţiale să coboare la 50 de metri de sol, în ciuda ceţii dense din regiunea Smolensk. Mărturia lui Mus contrazicea versiunea oficială potrivit căreia controlorul a permis avionului să coboare doar la 100 de metri de sol.

Acesta nu este singurul eveniment bizar care are legătură cu accidentul aviatic în care preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alţi 95 de pasageri şi-au pierdut viaţa, notează Russia Today în ediţia online. În luna ianuarie, procurorul Mikolai Przybyl s-a împuşcat în timpul unei conferinţe de presă. Bărbatul le-a spus jurnaliştilor că are nevoie de o pauză şi i-a rugat să părăsească sala. În momentul în care a rămas singur, procurorul s-a împuşcat. Din fericire, doctorii i-au salvat viaţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite