Marian Lupu ar putea semna o colaborare cu partidul lui Putin până la finalul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu ar putea semna o colaborare cu partidul lui Putin până la finalul anului
Marian Lupu ar putea semna o colaborare cu partidul lui Putin până la finalul anului

Candidatul alianţei anticomuniste de la Chişinău pentru postul de preşedinte, Marian Lupu, a anunţat că, până la finalul anului, partidul său va semna un protocol de colaborare cu formaţiunea premierului rus Vladimir Putin, Rusia Unită, informează postul de radio Europa Liberă, în pagina electronică.

Declaraţiile prezidenţiabilului apar după o vizită oficială la Moscova în calitate de invitat al partidului lui Putin. Acesta s-a întâlnit cu Constantin Kosaciov, preşedintele comisiei pentru Politică Externă din Duma de Stat, cu şeful administraţiei prezidenţiale, Serghei Narîşkin, şi cu Tatiana Iakovleva, membră a conducerii partidului.

Lupu a plecat a luat drumul Moscovei la o zi după o vizită în capitala rusă a fostului preşedinte comunist moldovean Vladimir Voronin.

Pentru a-şi adjudeca fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova, Marian Lupu are nevoie de voturile a cel puţin opt parlamentari comunişti. De altfel, Marian Lupu vine el singur din rândul comuniştilor moldoveni.

Potrivit cotidianului rusesc "Kommersant", liderul comuniştilor moldoveni, Vladimir Voronin, a fost convocat deoficialii de la Kremlin la MOscova pentru a-l convinge să-l susţină pe Marian Lupu pentru funcţia de preşedinte. "Liderul PCRM trebuie să înţeleagă că şi-a utilizat toate resursele politice. I-am propus scheme de lucru pentru perioada următoare, dar, până acum, le-a ignorat. Să vedem cum se va comporta acum. (...) Nu ne implicăm în jocurile politice din Republica Moldova, dar le urmărim", au declarat sursele politice citate de "Kommersant".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite