VIDEO Sute de case au fost inundate în urma ploilor torenţiale din nordul Angliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de case au fost inundate în Marea Britanie, în urma ploilor torenţiale care s-au abătut joi asupra mai multor regiuni din nordul Angliei, nord-vestul Ţării Galilor şi vestul Scoţiei, au anunţat autorităţile şi echipele de intervenţie britanice, potrivit Bloomberg.

Pompierii şi aviaţia britanică au început vineri dimineaţă evacuarea cu elicopterul a aproximativ 200 de locuitori din oraşul Cockermouth, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Cumbria.

Zeci de britanici au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi să se refugieze în adăposturile de urgenţă puse la dispoziţie în comitatul Cumbria, nord-vestul Angliei, una dintre cele mai afectate zone, unde şoselele principale sunt blocate şi 21 de şcoli închise, potrivit responsabililor echipelor de intervenţie.

Oamenii sunt transferaţi spre un centru de primire de la liceul din oraş, a adăugat el, precizând că aproximativ o mie de locuinţe din oraş au rămas fără electricitate.

Proprietarul unui hotel din centrul oraşului Cockermouth, John Carlin, a declarat că ploile care s-au abătut asupra oraşului sunt "uimitoare".

Locuiesc aici de peste 15 ani şi nu am văzut niciodată ceva asemănător, a declarat el.

Poliţia britanică a apreciat că nivelul apelor ar putea continua să crească la Cockermouth şi în localitatea învecinată din Keswick.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite