Marea Britanie: pacienţi morţi de foame în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii vulnerabili sunt trataţi inuman de către personalul medical, arată rapoartele
Pacienţii vulnerabili sunt trataţi inuman de către personalul medical, arată rapoartele

Indiferenţa personalului medical a dus la moartea a peste 100 de oameni anul trecut, din cauza subnutriţiei sau a deshidratării.

Un număr de 43 de pacienţi au murit de foame anul trecut şi 111 de sete în timp ce erau trataţi în spitalele de stat din Marea Britanie,  arată cifrele Oficiului Naţional de Statistică din Regat.

Aceste cifre au fost dezvăluite de guvern în condiţiile unor îngrijorări din ce în ce mai mari privind felul cum sunt trataţi pacienţii din spitalele de stat. În alte 558 de cazuri, medicii au notat că pacienţii au murit „în condiţii de deshidratare severă". De asemenea, 21.696 de pacienţi au murit din cauza unei septicemii severe, o condiţie care este asociată cu rănile infectate. 

Katherine Murphy, şefa Asociaţiei Pacienţilor, a declarat că statisticile sunt „o reflectare dură şi ruşinoasă a Marii Britanii din secolul al XIX-lea". Organizaţiile de caritate afirmă că aceste cifre sunt şocante, dat fiind că decesele erau evitabile. 

Aceste statistici urmează unei serii de scandaluri privind îngrijirea bătrânilor în spitalele britanice, care au dus la intervenţia directă a premierului David Cameron. Acesta a ordonat personalului medical să se ocupe mai bine de pacienţi. Potrivit noilor dispoziţii, asistentele trebuie să verifice starea pacienţilor o dată la fiecare oră, pentru a vedea dacă le este foame, dacă au dureri sau dacă au nevoie de ajutor.

Doctorii prescriu apă

Un raport publicat săptămâna trecută de Colegiul Regal al Medicilor arată că prea multe spitale tratează pacienţii drept „condiţii medicale" şi nu drept oameni ceea ce duce la ignorarea nevoilor de bază, fizice şi emoţionale, ale acestora. De exemplu, într-un spital din Redditch (Worcestershire), doctorii au ajuns să prescrie pacienţilor apă, pentru a se asigura că asistentele nu uită acest lucru, arată un raport al unei inspecţii efectuate în mai. 

Potrivit raportului, în multe cazuri, asistentele lăsau tăvile cu mâncare în faţa pacienţilor care erau prea slăbiţi pentru a mânca singuri, iar apoi le luau înapoi neatinse.

Un raport al agenţiei de reglementare în domeniul sănătăţii a condamnat sistemul medical de stat pentru tratamentul inuman al pacienţilor vulnerabili. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite