Marea Britanie: Patru persoane acuzate terorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost arestate pentru tentativă de acte teroriste în Marea Britanie sau complicitate în numele jihadului şi vor apărea luni în faţa unei instanţe, a anunţat duminică seară poliţia britanică, citată de AFP şi Reuters.

Israr Malik, 21 de ani, a fost inculpat pentru tentativă de acte teroriste în numele jihadului comisă între iunie 2008 şi 17 noiembrie 2009, a precizat poliţia.

Matthew Newton, 27 de ani, Munir Farooqi, 52 de ani, şi Haris Farooqi, 26 de ani, sunt acuzaţi de complicitate în vederea comiterii de acte teroriste între octombrie 2008 şi 17 noiembrie 2009.

"Cei patru bărbaţi au fost inculpaţi în urma unei operaţiuni conduse de unitatea antitero din nord-vestul ţării la 16 noiembrie", a afirmat poliţia, adăugând că un al cincilea bărbat a fost eliberat după şapte zile de interogatoriu.

Unul dintre bărbaţii arestaţi a fost interpelat într-un hotel apropiat de aeroportul Heathrow din Londra, la capătul unei anchete de 15 luni asupra ameninţărilor teroriste externe.

Ceilalţi au fost interpelaţi în regiunea Manchester. Cei cinci bărbaţi incriminaţi vor compărea luni în faţa unui magistrat al tribunalului Westminster de la Londra, notează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite