Marea Britanie: Opt oameni au murit de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din septembrie, până în prezent, opt persoane şi-au pierdut viaţa în Marea Britanie în urma unor infecţii cu o tulpină a virusului gripal H1N1, a anunţat Agenţia pentru Apărarea Sănătăţii.

Potrivit Agenţiei pentru Apărarea Sănătăţii "nu este deloc surprinzător faptul că tulpinile H1N1 circulă din nou în această iarnă" deoarece după o pandemie cu un anumit corp viral, acel corp viral rămâne răspândit şi în sezonul următor. Vaccinul antigripal folosit în acest sezon în Marea Britanie oferă imunizare şi împotriva virusului H1N1.

În total 10 persoane au murit din cauza gripei, însă în opt din aceste cazuri a fost confirmată infecţia cu virusul H1N1, virus a cărui anunţată pandemie declanşa alerta generală în întreaga lume, în urmă cu un an, transmite AFP.

Pentru majoritate a populaţiei gripa H1N1 nu este fatală, dar nu există un risc ridicat în cazul femeilor însărcinate, persoanelor în vârstă, cardiacilor, diabeticilor, persoanelor cu afecţiuni renale, hepatice sau pulmonare, bolnavilor de SIDA, ori în cazul persoanele cu un sistem imunitar slăbit, relatează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite