Marea Britanie: Familia regală cheltuieşte mai mult decât câştigă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trezorierul Casei Regale britanice, Alan Reid, a declarat că familia regală cheltuieşte mai mult decât câştigă şi, de aceea, a trimis Ministerului de Finanţe o cerere pentru un spor al salariului reginei Elisabeta a II-a până la 6 milioane de lire sterline (aproximativ 7 milioane de euro), relatează luni The Daily Mail.

Fondurile suplimentare sunt destinate să acopere costul dineurilor oficiale, precum şi serviciile menajerelor şi chelnerilor.

Potrivit Daily Mail, salariul reginei nu a fost majorat cu niciun cent în ultimii 20 de ani.

În schimb, între timp inflaţia a crescut cu 80% în Regatul Unit. În prezent, cabinetul de miniştri plăteşte reginei circa 18 milioane de euro pentru întreţinerea reşedinţei regale, plus alte 10 milioane de euro pentru cheltuieli de protocol.

Mai mult, regina Elisabeta a II-a a pierdut mai mult de o treime din investiţiile de capital, în jur de 37 milioane de lire sterline (aproximativ 70 milioane de dolari) ca urmare a crizei financiare globale.

Un raport privind situaţia financiară a familiei regale va fi prezentat în data de 3 iulie în parlamentul britanic. Experţii anticipează că guvernul va suplimenta fondurile pentru regina Elisabeta a II-a din resursele prevăzute pentru 2012, destinate celebrării a 60 de ani de la venirea ei la tron.

Costurile de întreţinere a monarhiei britanice se ridică anual la 48 milioane de euro, excluzând chetuielile pentru securitate. Rezultă că fiecare cetăţean britanic plăteşte mai puţin de un euro pe an în favoarea familiei regale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite