Marea Britanie: Cinci persoane, arestate în baza legii antiterorism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia britanică a anunţat că luni a arestat cinci persoane în baza legii antiterorism, în apropiere de instalaţia nucleară de la Sellafield, situată în nord-vestul Angliei, relatează AFP.

"La ora 16.32 (17.32 ora României) ieri (luni), ofiţerii de poliţie au recurs la controlul unui vehicul în apropiere de instalaţia Sellafield" şi "au fost arestaţi cinci bărbaţi care locuiesc la Londra şi toţi au vârste de aproximativ 20 de ani", în virtutea unei legi antiteroriste, informează poliţia printr-un comunicat.

"Ei au fost plasaţi în arest provizoriu şi au fost transferaţi în această dimineaţă (marţi) la Manchester. Ancheta a fost condusă de unitatea antiteroristă Nord-Vest", a precizat poliţia.

În prezent, nu sunt indicii care să arate o eventuală legătură între cei cinci presupuşi terorişti şi moartea liderului al-Qaeda, Osama bin Laden.

Centrala de la Sellafield este considerată cel mai mare complex nuclear din Europa. În prezent, este obiectul unui vast şantier de demolare a instalaţiilor vechi şi include activităţi de tratare a combustibilului nuclear uzat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite