Marea Britanie vrea să desfiinţeze Oficiul pentru Fraude Grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia a anchetat cazurile de mită date de BAE Systems Guvernul britanic ia în calcul desfiinţarea Oficiului pentru Fraude Grave (SFO), relatează "Guardian", în ediţia de ieri. SFO este

Agenţia a anchetat cazurile de mită date de BAE Systems

Guvernul britanic ia în calcul desfiinţarea Oficiului pentru Fraude Grave (SFO), relatează "Guardian", în ediţia de ieri. SFO este agenţia care a investigat cazul în care producătorul britanic de aparatură pentru apărare BAE Systems este acuzat că a plătit ilegal familia regală saudită pentru a asigura derularea unor contracte. Ancheta a fost suspendată în decembrie 2006, din cauza potenţialelor prejudicii pe care le-ar aduce intereselor naţionale şi internaţionale. "Cercetând documentele anchetei în cazul BAE, procurorul general a considerat că au existat probleme privind felul cum a procedat SFO", a declarat pentru "Guardian" o sursă anonimă.

Un purtător de cuvânt al procurorului general Lord Peter Goldsmith a dezminţit informaţia, afirmând că "va avea loc o revizuire a întregului domeniu, dar nu s-a hotărât încă nimic clar". Decizia de suspendare a anchetei privind BAE a fost extrem de criticată, iar oficialii britanici au fost interogaţi de OECD în ianuarie, deoarece Marea Britanie este semnatară a unei convenţii ce prevede că anchetele privind darea şi luarea de mită nu trebuie să fie influenţate de interesele economice naţionale sau de efectele asupra relaţiilor bilaterale. Arabia Saudită a semnat un contract important cu BAE anul trecut, potrivit căruia va achiziţiona 72 de avioane de luptă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite