Manifestaţie de amploare la Roma împotriva rasismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestaţie de amploare la Roma împotriva rasismului
Manifestaţie de amploare la Roma împotriva rasismului

Zeci de mii de persoane au manifestat astăzi după-amiază împotriva rasismului, în centrul istoric al Romei, denunţând între altele incriminarea imigraţiei clandestine instituite printr-o lege a guvernului condus de Silvio Berlusconi, relatează AFP.

Pe pancartele afişate de manifestanţi scria: "Nu rasismului şi delictului de imigraţie clandestină", "Nu întoarcerii imigranţilor la graniţe şi acordurilor care prevăd aceasta", "Berlusconi, pleacă!", "Toţi suntem în aceeaşi barcă" (aluzie la imigranţii clandestini care sosesc din Africa pe coastele sudice ale Italiei cu ajutorul bărcilor - n.r.).

Alaiul a pornit cu muzică şi dans de la Palatul Republicii, în apropiere de gara centrală Termini, îndreptându-se către Forumul roman.

"Manifestez astăzi pentru că situaţia e din ce în ce mai dificilă cu guvernul actual", a declarat un senegalez în vârstă de 27 de ani, şofer de camion venit din Caserte (sud) împreună cu alte 300 de persoane.

Mitingul a fost organizat pentru a marca 20 de ani de la prima mare manifestaţie împotriva rasismului. La 7 octombrie 1989, sute de mii de persoane au ieşit pe străzile Romei după ce un refugiat sud-african, Jerry Essan Masslo, a fost ucis în provincia Caserte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite