Cum exploatează românii slăbiciunile sistemului de ajutoare sociale din Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Manchester acuză mai mulţi imigranţi români că exploatează sistemul britanic şi folosesc o revistă ca o portiţă prin care accesează ajutoare sociale care nu le cuvin.

Tot mai mulţi români pot fi zăriţi în oraşul Manchester cu publicaţia britanică “Big Issue” în mână, în aşteptarea cumpărătorilor. Cetăţenii români nu beneficiază, încă, de toate drepturile unui cetăţean al Uniunii Europene, iar comercializarea revistei aduce un venit în plus şi beneficii sociale pe care, altfel, nu le-ar putea obţine.

Citeşte şi:
Cum a furat regina ţiganilor din banii Regatului Unit

Lavinia Olmazu, condamnată pentru fraudă în Marea Britanie, este falită

Autorităţile sunt, însă, îngrijorate că vânzarea săptămânalului “Big Issue” e folosită ca “o portiţă de acces la ajutoarele sociale”, fiind doar un mod de exploatare a slăbiciunilor sistemului anglo-saxon.

Prin înregistrarea lor ca vânzători "Big Issue" - revistă publicată cu scopul de a ajuta oamenii fără adăpost - imigranţii se declară liber-comercianţi, beneficiind astfel de ajutoare sociale precum cele de cazare sau cele de scutire de taxe, informează "The Telegraph".

Românii din Marea Britanie nu pot beneficia de toate drepturile unui cetăţean comunitar, în condiţiile în care aderarea la UE este relativ recentă, iar statul britanic menţine, încă, anumite restricţii pe piaţa muncii şi a sistemului social pentru conaţionalii noştri.

În acest context, tot mai mulţi români aleg să vândă revista "Big Issue" pentru a primi acele ajutoare la care nu au acces.

"Există temeri că anumiţi imigranţi români, mulţi dintre ei de etnie romă, vând exemplare ale săptămânalului «Big Issue» pentru a cere tot mai multe beneficii de la stat", atrage atenţia cotidianul "The Telegraph".

Citeşte acuzaţiile oficialilor britanici şi află care este valoarea pe piaţă a revistei vândute de imigranţii români

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite