48 de persoane au fost arestate în timpul unor proteste la Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:
48 de persoane au fost arestate în timpul unor proteste la Manchester
48 de persoane au fost arestate în timpul unor proteste la Manchester

Poliţia din oraşul englez Manchester a arestat 48 de manifestanţi în cursul unui protest antiislamic şi a unei contrademonstraţii simultane.

Poliţia a izolat sâmbătă o secţiune a centrului oraşului, în condiţiile în care la proteste au participat circa 2.000 de persoane. Majoritatea celor reţinuţi au fost acuzaţi de infracţiuni la adresa ordinii publice. Mai multe persoane au suferit răni minore în urma unor ciocniri de mică amploare.

"Prezenţa atâtor protestatari în oraş s-a dovedit a fi o provocare pentru că, deşi majoritatea au demonstrat în mod paşnic, reacţia poliţiei a fost necesară pentru a preîntâmpina ciocniri violente", a declarat Garry Shewan, adjunctului şefului poliţiei din localitate.

Membrii grupării intitulate Liga Engleză de Apărare, care susţine că se opune Islamului, a fost încercuită de un grup mare de contrademonstranţi din mişcarea Uniţi împotriva Fascismului.

Potrivit Agerpres, Liga Engleză de Apărare respinge eticheta fascistă, invocând faptului că se opune numai militantismului islamist. Însă mai mulţi dintre susţinătorii săi au practicat salutul nazist în timpul protestului de sâmbătă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite