Majoritatea britanicilor, în favoarea retragerii din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O majoritate în creştere dintre britanici este în favoarea retragerii trupelor din Afganistan în 12 luni, se arată într-un sondaj publicat în ediţia de duminică a cotidianului britanic The Independent, relatează AFP.

Circa 71% dintre persoanele interogate au declarat că susţin retragerea programată a forţelor britanice în 12 luni, relevă sondajul realizat de institutul ComRes.

De asemenea, 47% sunt de părere că suplimentarea numărului de soldaţi din Afganistan sporeşte ameninţarea teroristă în Marea Britanie. Contingentul britanic este în prezent de 9.000 de militari, fiind al doilea ca importanţă, după ce al SUA.

Circa 1.000 de persoane au manifestat împotriva războiului din Afganistan, defilând sâmbătă în centrul oraşului scoţian Edinburgh, unde are loc Adunarea Parlamentară anuală a NATO.

De la începutul operaţiunilor în Afganistan, în 2001, 232 de soldaţi britanici şi-au pierdut viaţa în această misiune, notează Agerpres.

Premierul britanic Gordon Brown a anunţat vineri că încearcă să convingă aliaţii din NATO şi din afara Alianţei Nord-Atlantice să trimită circa 5.000 de militari suplimentari în Afganistan, în plus faţă de eventualele întăriri americane.

Brown s-a angajat să trimită alţi 500 de militari în Afgansitan, cu condiţia ca şi alţi membri ai NATO să facă un efort similar.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.007 persoane care au fost intervievate prin telefon între 11 şi 12 noiembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite