VIDEO Toţi ostaticii au fost eliberaţi. Autorul a fost reţinut de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 15 copii se află încă în grădiniţă
Cel puţin 15 copii se află încă în grădiniţă

Un adolescent în vârstă de 17 ani a luat ostatici, luni dimineaţa, mai mulţi copii şi profesori de la o grădiniţă din Besancon, estul Franţei.

UPDATE Luarea de ostatici s-a încheiat, toţi ostaticii fiind eliberaţi, iar autorul reţinut de poliţie, a anunţat ministrul Educaţiei Luc Chatel.

Toţi copiii au fost eliberaţi împreună cu educatoarea, iar autorul luării de ostatici a fost reţinut de o unitate specială a poliţiei, a declarat reprezentatul ministerului francez.

UPDATE Mai mulţi poliţişti de elită au intrat în grădiniţa din Besancon.

UPDATE Tânărul, înarmat cu două săbii, menţine ostatici încă 5 sau 6 copii, a anunţat primarul comunei Besancon, potrivit AFP.

Autorul luării de ostatici a reţinut iniţial 20 de copii cu vârste cuprinse între patru şi şase ani, după care a eliberat mai mulţi dintre ei.

Cel puţin 15 copii ar fi în continuare reţinuţi, potrivit unei surse din cadrul poliţiei. În total, ar fi fost luaţi ostatici 20 de copii, dintre care cinci au fost eliberaţi cu puţin timp înainte de ora 10.00 (11.00 ora României), a precizat aceeaşi sursă, citată de Le Monde.

Nu se ştie care este motivul acestei acţiuni, însă trupele de elită ale poliţiei din Strasbourg, GIPN, se află la faţa locului.

Luare de ostatici în Franţa

Luarea de ostatici a început în jurul orei locale 08.30 (09.30 ora României), când preşcolarii veneau la grădiniţa Charles-Fourier, situată în cartierul sensibil La Planoise. Tânărul a intrat în instituţie înarmat cu două săbii, declarând că "vrea ceva", fără alte precizări.

O legătură telefonică a fost stabilită între poliţie şi autorul luării de ostatici, care ar fi eliberat unul, apoi alţi cinci şi ulterior încă opt copii, a precizat primarul, Jean-Louis Fousseret.

Potrivit postului de radio France Info, el ar fi cunoscut ca fiind depresiv şi urmărit din punct de vedere psihologic.

În jurul şcolii, a fost instalat un dispozitiv de securitate. O echipă a Grupului de intervenţie al poliţiei naţionale, o unitate de elită a poliţiei, specializată în luări de ostatici, a sosit la faţa locului pentru a negocia cu tânărul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite