Mai mult de o treime din zborurile companiei spaniole Iberia, anulate joi din cauza unei greve

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul are defecţiuni tehnice foto: arhivă
Avionul are defecţiuni tehnice foto: arhivă

Mai mult de o treime din zborurile companiei aeriene spaniole Iberia vor fi anulate joi, în cea de-a doua zi a grevei piloţilor care protestează faţă de crearea unei filiale low-cost, Iberia Express, a anunţat miercuri compania.

„Greva prevăzută pentru mâine continuă şi 118 zboruri vor fi anulate", a declarat o purtătoare de cuvânt a Iberia, citată de AFP. Nici o altă reuniune nu este prevăzută până joi între conducere şi principalul sindicat al piloţilor, Sepla, care a lansat apelul la grevă.

Astfel, 118 zboruri din 329 prevăzute vor fi anulate, adică 10 la sută curse lungi, 38 la sută curse medii şi 43 la sută curse interne. Compania a precizat că a reuşit să găsească o soluţie pentru 90 la sută din miile de pasageri afectaţi.

O treime din zboruri au fost deja anulate duminică, 18 decembrie, în prima zi de grevă.

Compania a anunţat că a încheiat acorduri cu „numeroase alte companii care deservesc Europa, continentul american şi Orientul Mijlociu", pentru a prelua pasagerii afectaţi.

Sepla a declanşat cele două zile de grevă pentru a protesta faţă de intrarea pe piaţă a companiei Iberia Express, de teamă că salarii mici le vor fi propuse noilor recruţi.

Această companie va efectua curse scurte şi medii în Europa începând din primăvara lui 2012, conform planurilor companiei Iberia, care face parte din International Airlines Group (IAG) de la fuziunea sa, în ianuarie 2011, cu British Airways.

Compania a dat asigurări că înfiinţarea Iberia Express „nu va afecta condiţiile salariale şi de muncă" ale angajaţilor săi actuali.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite