Mii de persoane au protestat în Madrid împotriva coridelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de persoane au mărşăluit pe străzile din Madrid, în semn de protest faţă de decizia de a declara coridele drept patrimoniu cultural naţional.

Protestul a fost organizat de aproximativ 50 de grupuri de activişti pentru drepturile animalelor, care susţin că luptele cu tauri sunt o formă de tortură.

"În Madrid, peste 70% din populaţie respinge aceste acte de barbarism şi tortură, o ruşine naţională", a declarat Mireya Barbeto, o purtătoare de cuvânt al unei asociaţii de protecţie a animalelor.

Potrivit AFP, aproximativ 20.000 de persoane au participat la manifestaţie, scandând lozinci precum „Tortura nu este cultură”, "Obicei crud şi jenant din Spania de ieri", sau "Nici artă, nici cultură: tortură!"

La începutul acestei luni, şeful guvernului regional din Madrid, Esperanza Aguirre, a declarat că intenţionează să declare coridele patrimoniu cultural naţional. Ea a argument această decizie susţinând că luptele cu tauri au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru pictori precum Goya sau Picasso.

"Este o artă ce a fost în cultura noastră de când ne ştim", a declarat Aguirre.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite