Luxemburg ţine uşa-nchisă pentru muncitorii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luxemburg a decis să menţină restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari încă doi ani, până în 2014. Motivaţia: rata şomajului mare printre lucrătorii autohtoni.

Guvernul din Luxemburg a decis să înştiinţeze Comisia Europeană în legătură cu menţinerea pentru doi ani suplimentari a dispoziţiilor privind accesul pe piaţa muncii luxemburgheze a muncitorilor români şi bulgari, relatează ,,Le Quotidien". Cetăţenii celor două ţări sunt nevoiţi să obţină permise de muncă ca să poată lucra în Luxemburg.

Rata şomajului depăşeşte 6%

,,Din cauza situaţiei pe piaţa muncii şi a cotei ridicate a şomajului, Guvernul luxemburghez consideră că nu au fost îndeplinite suficiente condiţii pentru a permite o deschidere generală a pieţei muncii pentru cetăţenii proveniţi din România şi Bulgaria", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Imigrare a Ministerului Afacerilor Externe din Luxemburg.

Agricultură şi catering

Un raport al autorităţilor luxemburgeze arată că rata şomajului a crescut, depăşind şase la sută. Aceasta înseamnă că aproape 20.000 de oameni nu au locuri de muncă. Românii pot obţine mai uşor permis de muncă în Luxemburg dacă vor să lucreze în agricultură, horticultură şi în catering.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite