VIDEO Lupu oferă posturi comuniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de preşedinte, Marian Lupu, le-a înaintat comuniştilor din Republica Moldova un pachet de 12 propuneri pentru a obţine votul lor la alegerile repetate din Parlament, din 7 decembrie, relatează Unimedia.

Pachetul - despre care Lupu spune că a fost agreat de toate partidele coaliţiei de guvernare, acordă comuniştilor dreptul de a desemna conducerea Curţii de Conturi şi a Comisiei Electorale Centrale.

Un alt punct este respectarea şi menţinerea neutralităţii Republicii Moldova, reîntregirea ţării prin reglementarea problemei transnistrene şi excluderea practicii persecutării pe criterii de simpatie politică a oamenilor de afaceri care activează legal.

Mai mulţi deputaţi comunişti susţin că deocamdată nu au luat cunoştinţă de propunerile Alianţei şi că, în acest moment, nu există premise pentru ca cel puţin opt dintre ei să‑şi dea votul Marian Lupu.

Pe de altă parte, comuniştii şi-au exprimat obiecţiile privind "secretizarea" negocierilor, a textului şi a listei localităţilor incluse în Convenţia moldo-română de mic trafic la frontieră şi cer ca documentul să fie trecut prin aprobarea Parlamentului, nu doar a Guvernului.

Preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, a declarat că va iniţia reducerea cvorumului necesar desemnării şefului statului, dacă Lupu nu va fi votat de comunişti. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite