Voronin: Lupu a plecat din partid pentru că nu a fost propus preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, consideră că plecarea lui Marian Lupu din Partidul Comuniştilor a fost accelerată de decizia formaţiunii de a înainta o altă candidatură decât a sa la funcţia de preşedinte al statului.

"Întrebarea dumnevoastră despre ieşirea lui Lupu din partid trebuie să fie formulată un pic altfel: de ce a intrat el în partid mai bine de un an în urmă şi care au fost scopurile lui?", a declarat Vladimir Voronin într-un interviu pentru site-ul procomunist OMEGA. "Atunci, din păcate, din cauza evenimentelor care se perindau nu ne-am pus multe întrebări vizavi de acest fapt, însă acum când nu a fost propus de Comitetul Central la funcţia de preşedinte al statului, acest lucru şi-a jucat rolul şi a accelerat procesul", a declarat Vladimir Voronin.

"Când în 2001 am obţinut victorie cu majoritatea absolută - 71 de mandate, atunci am aprobat o decizie de limitare a aderărilor la partid a persoanelor, care vin nu pentru a consolida forţele partidului, nu pentru a lupta împreună cu noi pentru scopurile pe care le-am conturat, dar pentru a-şi soluţiona propriile probleme. Se vede că la o anumită etapă am fost mai puţin atenţi", a mai spus Voronin, comentând decizia lui Marian Lupu de a părăsi formaţiunea.

Fostul preşedinte al Parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu, numărul doi pe listele Partidului Comuniştilor pentru parlamentarele din aprilie, a declarat astăzi că părăseşte Partidul Comuniştilor din Moldova din cauza discordanţei dintre viziunile sale şi politica formaţiunii.

Lupu a fost membru al Partidului Comuniştilor din noiembrie 2005, după ce la 24 martie 2005 a fost ales preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova cu 65 de voturi din cele 101.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite