Berlin: Luptătorii antitero au percheziţionat locuinţa unui român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlin: Luptătorii antitero au percheziţionat locuinţa unui român
Berlin: Luptătorii antitero au percheziţionat locuinţa unui român

Poliţia din Berlin a efectuat raiduri în locuinţele unor islamişti suspectaţi că plănuiau atentate în Rusia. În cadrul anchetei a fost percheziţionată şi casa unui român, informează CNN.

Au fost confiscate calculatoare şi alte mijloace de stocare informatică, dar şi haine.

Potrivit AFP, anchetatorii sunt siguri că mai mulţi membri ai celulei au fost deja trimişi din Germania spre Pakistan, într-o tabără de antrenament.

Până acum nu s-a stabilit nicio legătură cu înregistrările video difuzate recent pe internet şi în care Germania era ameninţată cu atentate, dacă nu-şi retrage trupele din Afganistan.

Poliţia germană a anunţat că în această anchetă privitoare la "conspiraţie pentru omucidere", au fost percheziţionate 26 locuinţe.  La raid au participat 140 de agenţi.

Principalele ţinte alte anchetei sunt trei presupuşi islamişti, de 28, 30, respectiv 36 de ani. Anchetatorii au primit informaţii potivit cărora un islamist din Berlin se afla la conducerea unui grup de 15 persoane care plănuia atentate în Rusia.

Suspecţii nu au făcut deocamdată niciun comentariu legat de aceste acuzaţii. Locuinţele percheziţionate sunt ale unor unor cetăţeni germani, printre care persoane originare din Turcia, Liban, Olanda şi România, a informat poliţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite