Lukaşenko îşi creează o armată pentru a face faţă unei revolte populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului
Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului

Ca să nu aibă soarta lui Gaddafi, ultimul dictator al Europei, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a pus bazele unei noi structuri militare teritoriale, pentru a face faţă unei eventuale revolte populare. În fruntea acestei „noi armate" de „gărzi patriotice" au fost numiţi şefii regionali, care au şi primit epoleţi de general.

„Vom crea o structură militară nouă, până acum necunoscută", a declarat Aleksandr Lukaşenko, citat de „Nezavisimaia Gazeta".

„Această armata de 120.000 de oameni va fi comandată de dumneavoastra", a spus ultimul dictator al Europei adresându-se preşedintelui comitetului regional Grodno, ridicat pe loc la rangul de general-maior.

„Veţi coordona exerciţii militare şi, împreună cu Statul Major General, veţi definitiva baza legislativ-normativă. Practic, veţi dispune de o armată pe teritoriul de care răspundeţi", a descris Lukaşenko atribuţiile proaspătului general, făcut la apelul bocancilor.

„Populaţia trebuie pregătită ca în momentul necesar şi acolo unde va fi nevoie, să pună mâna pe arme, să se prezinte la ordin şi să-şi îndeplinească sarcinile", a explicat liderul belarus.

Şi KGB-ul Belarus a primit noi însărcinări. Trebuie să „corecteze modul de abordare, de evaluare şi de control a evoluţiei situaţiei social-politice şi economice din ţară, cu scopul asigurării unei mai bune informari operative".

Care este motivul acestei mobilizări? Explică tot Lukaşenko: „Suntem supuşi unor presiuni permanente, ni se reproşează că nu există suficientă libertate. Obiectivul urmărit de Occident este vizibil cu ochiul liber: el vrea să destabilizeze ţara. Revolutiile arabe, distrugerea Libiei sunt exemple grăitoare a ceea ce am spus", a subliniat liderul de la Minsk.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite