Luis de Guindos: Spania ”nu are deloc nevoie de un plan de salvare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Economia Spaniei este "competitivă şi viabilă"
Economia Spaniei este "competitivă şi viabilă"

Spania "nu are deloc nevoie de un plan de salvare", a asigurat, joi, la Londra ministrul spaniol al economiei şi finanţelor Luis de Guindos, în timp ce pieţele sunt nerăbdătoare să vadă a patra economie a zonei euro că cere un plan de ajutor, informează AFP.

Economia Spaniei este "competitivă şi viabilă", a adăugat el într-un discurs la London School of Economics (LSE).

Marţi, şeful guvernului Mariano Rajoy a asigurat deja că o salvare financiară a Spaniei nu este iminentă, în timp ce înainte, comisarul european pentru afaceri economice, Olli Rehn, a declarat că Bruxellesul "este pregătit" dacă i se va cere, în cursul unei vizite la Madrid.

După ce a ajuns la un acord în iunie cu zona euro asupra unui ajutor pentru băncile sale, guvernul spaniol refuză cu încăpăţânare să ia în considerare o salvare globală a economiei sale, în ciuda presiunilor puternice din partea pieţelor şi a unei părţi din partenerii săi europeni, scrie Agerpres.

Toţi indicatorii sunt încă la roşu pentru economia spaniolă, cu o datorie publică ce ar urma să atingă potrivit guvernului 85,3 la sută din PIB la sfârşitul anului şi un deficit revizuit de 7,4 la sută din PIB, departe de cel de 6,3 la sută promis Bruxellesului, aminteşte AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite