Lotul copiilor români adoptaţi în '89 de irlandezi: "Întâlnirea cu părinţii biologici mi-a adus pacea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor O'Driscoll (21 de ani) a fost printre primii copii români adoptaţi de irlandezi după căderea regimului ceauşist în România.

Nu-şi aminteşte nimic din România comunistă, de cartelele la mâncare, de tăierea curentului. Primele lui amintiri sunt din Irlanda. A fost adoptat imediat după execuţia Ceauşeştilor la 25 decembrie 1989, când imaginea orfelinatelor din România, supra-aglomerate şi cu copii murind de foame, a făcut înconjurul lumii.

Nicuşor a primit la 19 ani vestea că bunica lui are cancer. După o săptămână a venit în România cu părinţii lui adoptivi. Sărăcia în care trăia familia lui l-a şocat.

"Mi-am imaginat tot ce era mai rău pe drum, pentru că aveam tot felul de emoţii. Dar nu am fost pregătit pentru ce am găsit acolo", a spus Nicuşor, care povesteşte că dormitorul său din Irlanda este cât jumătate din casa părinţilor, potrivit Irish Times.

Tatăl lui natural i-a explicat că a luat decizia să îl ducă la orfelinat pentru că "nu-şi permiteau să hrănească un alt copil". "L-am înţeles, i-am înţeles, când am văzut cum trăiesc", spune Nicuşor.

Ceea ce l-a uimit cel mai mult a fost asemănarea dintre el şi rudele lui. "A fost ca şi cum mă uitam în oglindă. Nu m-am simţit niciodată aşa. Părinţii meu nu ştiau limba engleză, eu nu ştiu limba româna, dar nu ştiu cum am reuşit să comunic cu fratele meu foarte bine. Prima zi a fost destul de ciudat, dar după ce mi-au mai trecut emoţiile, ne-am simţit că o familie".

Nicuşor îi îndeamnă pe tinerii adoptaţi să îşi găsească părinţii biologici. "Descoperi o parte din tine pe care nu o cunoşteai, care stă în umbră". "Mie mi-a adus pace", a spus el.

Nicuşor este al patrulea copil român care a părăsit România în 1989, dintr-un lot de 786 de copii români adoptaţi de irlandezi.

Sursa aici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite