Londra: Arestări în rândul celor care voiau să organizeze un picnic paşnic de Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatari londonezi în apropiere de Westminster
Protestatari londonezi în apropiere de Westminster

Cel puţin 12 persoane au fost arestate în urma unor confruntări, în exteriorul sediului Parlamentului britanic, între poliţie şi protestatari care plănuiau să organizeze „un picnic paşnic de Halloween", în Piaţa Parlamentului, relatează BBC News Online.


După miezul nopţii de luni spre marţi, aproximativ 150 de persoane şi-au exprimat opoziţia faţă de un proiect de lege care propune ca ocuparea unei clădiri abandonate (squatting) să devină o infracţiune de natură penală.

Violenţele au izbucnit în momentul în care poliţia a încercat să-i disperseze pe participanţii la miting, având în vedere că organizarea unui protest neautorizat la Westminster este interzisă.

Aproximativ 50 de persoane, care au refuzat să plece, au fost reţinute în cadrul unui perimetru creat de forţele de ordine, în timp ce o parte dintre aceste persoane au fost arestate.

Poliţiştii au utilizat bastoane, iar la ora locală 3.00 (5.00, ora României) au permis celorlalţi să plece, deşi participanţii la protest au anunţat că vor organiza şi alte mitinguri pentru a se opune proiectului de lege.

Precedentul de la Catedrala Saint Paul

Poliţia se temea că protestatarii vor încerca să creeze o tabără similară celei de la Catedrala Saint Paul.

De mai bine de o săptămână, într-o scenă care nu s-a mai petrecut în istoria marii catedrale, sute de protestatari anti-capitalişti au făcut o tabără
permanentă în faţa edificiului, ridicând zeci de corturi. „Indignaţii" promit un protest pe termen nelimitat împotriva bancherilor şi politicienilor pe care îi consideră vinovaţi de criza economică globală.

Protestul londonez inspirat de mişcarea americană „Ocupaţi Wall Street"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite