Londra şi Atena iau măsuri împotriva "alcoolo-turismului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Londra şi Atena iau măsuri împotriva "alcoolo-turismului"
Londra şi Atena iau măsuri împotriva "alcoolo-turismului"

Marea Britanie a cerut Greciei să interzică tururile turistice ale barurilor şi să ia măsuri împotriva băuturilor falsificate. Cererea, nerecunoscută oficia, urmăreşte ca tinerii turişti britanici să nu mai provoace probleme pe fondul consumului de alcool, transmite Reuters.

Problema a fost dezbătută ieri pe insula Zakynthos, de oficiali ai poliţiei din cele două state. Marea Britanie le-a cerut deja tinerilor să nu mai bea prea mult în timpul vacanţelor în Grecia.â

"Oficiali din poliţia britanică au cerut mai multe controale în baruri pentru a evita consumul excesiv de alcool sau vânzarea către minori şi au cerut să folosească mai puţină violenţă atunci când arestează turişti beţi", a declarat, pentru Reuters, un oficial din poliţia elenă sub protecţia anonimatului.

Englezii reprezintă aproximativ o cincime din totalul de 15 milioane de turişti care vizitează anual Grecia. În special tinerii britanici sunt recunoscuţi pentru comportamentul pe care îl au după ce consumă alcool, violent şi uneori indecent.

Ambasada britanică păstrează tăcerea pe această temă

Potrivit datelor Ministerului britanic de Externe, tinerii cu vârste curpinse între 16 şi 20 de ani reprezintă o treime dintre britanicii care vizitează Grecia. Aceştia sunt implicaţi în peste 70% dintre cele 800, până la 900 de incidente înregistrate de serviciile consulare.

În mai, 17 britanici s-au îmbrăcat în călugăriţe la un proces, după ce au fost arestaţi pentru că şi-au arătat fundurile în public pe insula Creta.

Anul trecut, guvernul conservator grec şi-a luat angajamentul să cureţe staţiunile. S-a spus atunci că multe dintre incidente provocate de consumul excesiv de alcool au la bază lăcomia proprietarilor de baruri, care le oferă turiştilor băuturi combinate cu alcool industrial.

În acest an, în cadrul unei campanii numite "Cealaltă faţă a paradisului"., turiştii din Marea Britanie vor primi pliante, suporturi de pahare şi carduri pe care scrie: "Dacă bei prea mult, lucrurile pot scăpa de sub control".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite