Locuitorii Sofiei îşi aleg un nou primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii capitalei bulgare Sofia aleg duminică un nou primar al oraşului. Postul a rămas vacant după ce, în iulie, fostul primar Boiko Borisov a fost numit în funcţia de prim-ministru. Numărul candidaţilor înscrişi în cursă este de 18, favorită fiind considerată Iordanka Fandâkova, din partea partidului GERB, aflat la guvernare.

Conform sondajelor de opinie, Fandâkova ar urma să fie aleasă noul primar al Sofiei. Nu este clar însă dacă ea va câştiga încă din primul tur sau se va ajunge la un al doilea tur. Şansele ca Fandânko să iasă învingătoare cresc însă, luând în considerare că se aşteaptă o prezenţă redusă la urne, transmite Agerpres.

Faptul că rezultatul pare deja cunoscut face ca alegătorii să fie destul de dezinteresaţi de vot, fiind posibil că prezenţa la urne să se situeze chiar şi sub 30%. Interesul pentru alegeri nu este mare nici în presa bulgară, campania electorală fiind destul de liniştită. Un recent sondaj de opinie a arătat că 20% din locuitorii Sofiei nici nu ştiu că au loc alegeri.

Este de aşteptat ca Fandâkova să obţină între 45% şi 55% din sufragii, iar candidatul Partidului Socialist Bulgar, Gheorghi Kadiev, să rămână pe locul doi, cu un procent cuprins între 12% şi 15% din voturi. Ceilalţi candidaţi vor obţine cel mai probabil procente cuprinse între 0,1% şi 2% din sufragii.

Secţiile de votare vor fi deschise între orele locale 06.00 şi 19.00. Alegeri locale vor avea loc duminică şi în oraşele Vraţa, Razlog şi Praveţ.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite