Opt posibili suspecţi ai atentatului de la Lockerbie nu au fost niciodată interogaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane, posibili suspecţi în cazul atentatului din 1988 când un avion Pan Am s-a prăbuşit în orăşelul scoţian Lockerbie cauzând moartea a circa 270 de oameni, nu au fost nici măcar interogaţi, potrivit unui fost detectiv care a participat direct la anchetă.

"Am identificat opt alt persoane pe care noi le consideram suspecte. Din păcate, nu am mai apucat să facem acest lucru. Nu am spus niciodată că doar Megrahi a rost implicat", a declarat fostul detectiv Stuart Henderson.

Potrivit acestuia cei opt suspecţi nu au fost niciodată eliminaţi din ancheta declanşată după prăbuşirea zborului Pan Am 103 pe 12 decembrie 1988 asupra localităţii scoţiene Lockerbie.

Libianul Abdel Basset al-Megrahi a fost eliberat în această vară de autorităţile britanice "din compasiune", suferind de cancer, în fază terminală. Presa din Regat a susţinut însă că interesele petroliere ale Londrei au jucat un rol important în elibearea libianului. Megrahi a fost singurul condamnat pentru tragedia de la Lockerbie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite