Portugalia: primarul socialist al Lisabonei, Antonio Costa, a fost reales

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portugalia: primarul socialist al Lisabonei, Antonio Costa, a fost reales
Portugalia: primarul socialist al Lisabonei, Antonio Costa, a fost reales

Primarul socialist al Lisabonei, Antonio Costa, a fost reales duminică în cadrul alegerilor municipale din Portugalia, învingându-l pe fostul premier de centru-dreapta, Pedro Santana Lopes, conform sondajelor realizate la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Antonio Costa, de 48 de ani, a obţinut între 42,8% şi 48% din sufragii, în timp ce rivalul său din Partidul Social-Democrat, şi el fost primar al Lisabonei, ar fi fost votat de 34-41% dintre alegători, indică sondajele posturilor de televiziune RTP şi TVI.

Actualul primar a fost ales pentru prima dată în alegerile anticipate din iulie 2007, cu 29,5% din voturi.

La Porto, cel de-al doilea oraş al ţării ca mărime, primarul la final de mandat, social-democratul Rui Rio, a fost reales cu 45-50,5% din voturi, în dauna eurodeputatei Elisa Ferreira, candidată independentă susţinută de Partidul socialist, care a obţinut 31,2- 37% din sufragii, conform sondajelor citate.

Rata de absenteism la alegerile municipale a fost de 36-43%, faţă de 39,06% la scrutinul din 2005.

La două săptămâni după alegerile legislative, câştigate de Partidul socialist al premierului José Socrates, circa 9,3 milioane de alegători au votat duminică pentru desemnarea a 308 primari şi consilii municipale.

Scrutinul a fost îndoliat de o crimă comisă în regiunea Vila Real, din nordul Portugaliei, unde un candidat socialist l-a ucis într-un birou de vot pe soţul rivalei sale social-democrate. Acesta era încă dat în căutare duminică seară, relatează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite