Mona Lisa a fost atacată cu o ceaşcă de ceai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mona Lisa a fost atacată cu o ceaşcă de ceai
Mona Lisa a fost atacată cu o ceaşcă de ceai

O vizitatoare de la muzeul Luvru a aruncat cu o ceaşcă de ceai în tabloul celebru al lui Leonardo da Vinci, "Gioconda". Opera emblemă a muzeului, bine securizată, nu a suferit nicio distrugere.

Femeia de origine rusă a aruncat cu violenţă o ceaşcă de ceramică goală în tablou. Identificată imediat în această sală hipersupravegheată, ea a fost reţinută de poliţiştii veniţi de urgenţă la faţa locului. Suspecta a fost supusă vineri la un examen de comportament în infirmeria psihiatrică a prefecturii de poliţie, unde este ţinută sub observaţie.

"Tabloul nu are absolut nimic", a comunicat muzeul Luvru. "Gioconda este, evident, un tablou bine protejat şi securizat. El se află într-o casetă cu scopul de a fi apărat de orice vibraţie, de căldură şi de umiditate. De asemenea, el este protejat cu ajutorul unei vitrine blindate de mingi şi de orice alt obiect aruncat", a completat conducerea muzeului.

"Sala Giocondei nici nu a fost închisă şi vizitatorii au fost foarte puţin perturbaţi de această agresiune", a mai zis direcţia muzeului.

  • Peste 8,5 milioane de persoane au văzut în 2008 misterioasa figură a Monei Lisa.
  • La muzeul Luvru ultimul act de vandalism s-a produs în ianuarie 1998, când un profesor de matematică a sfărâmat o statuie a filosofului Seneca
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite