Liga Arabă se reuneşte pentru a discuta problema Siriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii de Externe ai Ligii Arabe se întâlnesc astăzi pentru a dezbate rezultatele misiunii în Siria şi pentru a decide dacă este necesar să ceară ajutorul ONU.

Misiunea a fost criticată însă ca fiind inutilă deoarece violenţele au continuat pe tot parcursul ei. Misiunea ligii arabe a fost trimisă în Siria în decembrie pentru a monitoriza felul cum guvernul îşi respectă promisiunea de a retrage armata de pe străzi şi de a înceta folosirea forţei împotriva civililor.
Mii de persoane au participat sâmbătă, în Siria, la funeraliile celor 26 de victime ale atentatului care a avut loc vineri la Damasc, calificat drept atac „terorist" de către regim, care a promis că va acţiona „cu mână de fier".
Funeraliile, transmise de televiziunea de stat, au început după rugăciunea de la prânz de la moscheea Hassan din Midane, cartier istoric din centrul capitalei, unde un kamikaze a detonat vineri o bombă, lăsând în urmă 26 de morţi şi 63 de răniţi.

Muftiul Damascului, Bashir Eid, înconjurat de demnitari religioşi, a susţinut un discurs în moschee, unde rugăciunea pentru morţi a fost recitată în prezenţa mai multor miniştri şi oficiali ai regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

În afara moscheii, mii de persoane afişând drapelul sirian şi portrete cu preşedintele Assad au scandat: "Prin sufletul şi sângele nostru ne vom sacrifica pentru tine, Bashar".

Ziarul partidului Baas aflat la putere a publicat fotografii cu morţi şi cu resturi umane căzute pe pământ, susţinând că atentatul a urmărit să diminueze rolul „inconturnabil" al Damascului în regiune.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite