Liderul comuniştilor din Crimeea vrea "expulzarea" jocurilor de noroc în Insula Şerpilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderilor comuniştilor din Crimeea, Leonid Graci, a propus ca pe întreg teritoriul Ucrainei să fie interzise atât jocurile de noroc, cât şi jocurile mecanice, relatează Novâi Reghion, citată de Agerpres.. Singurul lor în care el vrea ca aceste practici să fie permise este Insula Şerpilor.

Graci a afirmat că jocurile de noroc ar trebui interzise în Ucraina întrucât reprezintă un gen de afacere criminală, iar tragedia recentă de la Dnepropetrovsk, unde o explozie într-o sală de jocuri mecanice s-a soldat cu moartea a zece persoane, a demonstrat nocivitatea acestora.

"Dacă unii vor să câştige din jocurile de noroc, atunci să se ducă în Insula Şerpilor, care e mai aproape de România. N-au decât să stea acolo, pentru a-i proteja pe ucraineni de această boală psihologico-morală", a declarat Graci, într-o intervenţie la unul din posturile de radio din Peninsula Crimeea.

În acelaşi timp, deputatul comunist a exprimat serioase îndoieli în legătură cu validarea legii privind afacerile din jocurile de noroc în Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean).

După explozia şi incendiul dintr-o sală de jocuri mecanice de la Dnepropetrovsk, executivul de la Kiev a dispus suspendarea licenţelor tuturor sălilor de joc începând din data de 8 mai pentru un termen de o lună în vederea unor verificări.

Conform informaţiilor oficiale, în Ucraina funcţionează 10413 de săli de joc, iar fiecare a cincea dintre ele este situată într-un bloc de locuinţe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite