Liderii din zona euro salută progresele realizate de Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii de stat şi de guvern din zona euro "salută progresele realizate de Grecia şi de troică în direcţia obţinerii unui acord privind politicile aflate la baza programului de ajustare", informează un comunicat dat publicităţii la Bruxelles, în noaptea de joi spre vineri.

Liderii zonei euro elogiază determinarea "guvernului grec de a-şi respecta angajamentele şi apreciază eforturile remarcabile depuse de poporul grec", se menţionează în comunicat, notează Agerpres.

"Aşteptăm ca Grecia să continue reformele de politică bugetară şi structurală şi încurajăm eforturile sale de a asigura o punere în aplicare rapidă a programului. Acest lucru este necesar pentru a conduce la un sector privat mai competitiv, investiţii private şi un sector public eficace. Aceste condiţii vor permite Greciei să realizeze o creştere economică reînnoită şi vor asigura viitorul acesteia în zona euro", mai precizează textul.

"Eurogrupul va examina concluziile raportului" troicăi şi "va lua măsurile necesare", mai menţionează liderii din zona euro. Atena aşteaptă deblocarea urgentă a unei tranşe de ajutor de 31,5 miliarde de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite