Un cuplu de fraţi din Leipzig luptă în instanţă pentru a-şi apăra incestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul a stârnit controverse în Germania, unde relaţiile sexuale între rude sunt ilegale Patrick Stübing, 29 de ani, şi sora lui, Susan, 24 de ani, care au patru copii împreună,

Cazul a stârnit controverse în Germania, unde relaţiile sexuale între rude sunt ilegale

Patrick Stübing, 29 de ani, şi sora lui, Susan, 24 de ani, care au patru copii împreună, şi-au anunţat decizia de a duce cazul lor în faţa Curţii Constituţionale a Germaniei, în încercarea de a anula legea care prevede că incestul constituie infracţiune.

Patrick Stübing, un mecanic din Leipzig, a fost condamnat de două ori la închisoare, ultima dată în 2005, când a şi executat o pedeapsă de doi ani şi jumătate. El riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea din cauză că şi-a continuat relaţia sexuală cu sora lui. "Nu ne simţim vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat între noi", au afirmat cei doi într-o declaraţie comună. Cazul a generat controverse de amploare. În unele ţări europene, cum ar fi Belgia, Olanda sau Franţa, incestul nu este infracţiune. Mai mulţi medici din Germania argumentează însă că legea care incriminează incestul este necesară pentru a preveni anumite boli mentale, rezultate din reproducerea între persoane din aceeaşi familie. Totuşi, un număr din ce în ce mai mare de politicieni şi experţi juridici au cerut să se renunţe la lege, argumentând că este parte a politicii de "igienă rasială" a erei naziste. Adoptat la vârsta de patru ani în Germania de Est, Patrick Stübing a plecat în căutarea familiei sale după ce a împlinit 18 ani. El şi-a găsit mama şi sora în oraşul Leipzig, în 2000. După moartea mamei, cei doi susţin că au fost apropiaţi de durerea comună şi s-au îndrăgostit.

Trei din cei patru copii ai cuplului au fost plasaţi în grija statului, iar doi sunt bolnavi mental. Stübing a fost eliberat recent din închisoare şi locuieşte împreună cu sora lui. Deşi a acceptat sterilizarea, el ar putea fi condamnat din nou pentru repetarea infracţiunii de incest. Cuplul declară că ar dori să ducă o viaţă de familie. Cei doi susţin că nu ar mai fi avut alţi copii dacă primul fiu nu le-ar fi fost luat din grijă de către stat. Avocatul lor spune că şansele de reuşită la Curtea Constituţională sunt mari, argumentând că nicio lege nu interzice oamenilor cu boli ereditare să procreeze, chiar dacă, la fel ca şi în cazul incestului, riscul privind naşterea unor copii cu probleme mentale este mare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite