Lecţie de viaţă barbară la o şcoală din Germania: un iepure, măcelărit în timpul unui curs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii clasei a V-a de la o şcoală din landul german Schleswig-Holstein au fost puşi în faţa unei lecţii barbare al cărei scop era să le arate realităţile vieţii din Epoca de Piatră - un iepure a fost cobaiul demonstraţiei oferite de un fermier, cu acordul profesorilor şcolii. Animalul a fost ucis cu un ciocan, măcelărit cu un cuţit, jupuit şi gătit în faţa a circa 100 de elevi speriaţi, care au izbucnit în plâns sau au le

Înainte ca iepurele să fie sacrificat, elevii au putut să-şi ia rămas bun de la creatură. Copiii s-au adunat în jurul lui, în curtea şcolii, unde şi-au exprimat gratitudinea pentru ce aveau să consume mai târziu.

Iepurele cu blană gri şi pete albe a fost adus la şcoala din oraşul Ratekau pentru a participa la un proiect de o săptămână care avea să ofere o imagine asupra vieţii din perioada Epocii de Piatră, potrivit Spiegel.

Experimentul era menit să le arate elevilor de clasa a V-a că în timpuri străvechi, oamenii nu-şi luau hrana din frigider şi o puneau în cuptorul cu microunde.

Scopul meu nu a fost să le arăt copiilor moartea. Am vrut să demonstrăm un context mai amplu: că omorârea animalelor implică o responsabilitate, a declarat fermierul care a adus iepurele şi l-a sacrificat, cu acordul profesorilor, în faţa elevilor germani.

Iniţial, profesorii şcolii nu au ştiut cum să reacţioneze la propunerea fermierului. Ulterior, au supus demonstraţia la vot, şase pronunţându-se "pentru" şi doar doi "împotriva". Părinţii nu au fost informaţi în privinţa demonstraţiei, iar directorul şcolii, Georg Krauss, spune că nici el nu avea cunoştinţă de cele întâmplate.

Cu o zi înainte de demonstraţie, elevii de clasa a V-a au iniţiat o petiţie împotriva sacrificării animalului, dorind să-l salveze. Petiţia a strâns 30 de semnături. Fermierul susţine că nu ştia nimic despre această campanie, iar profesorii au ignorat-o complet.

Înainte de a măcelări iepurele, fermierul i-a asigurat pe copii că nu vor vedea absolut nimic dizgraţios. Aproximativ 100 de elevi au asistat la nefericitul eveniment, unde fermierul a lovit iepurele cu un ciocan, apoi i-a tăiat gâtul cu un cuţit, l-a jupuit şi l-a pus la uscat. A doua zi, iepurele a fost gătit pe o piatră încinsă, ca în Epoca de Piatră, şi mâncat. Fermierul îşi aminteşte că unii părinţi chiar au gustat din el.

Un copil a leşinat, iar alţii au izbucnit în plâns în timpul demonstraţiei.

La scurt timp, părinţii elevilor au luat atitudine şi s-au plâns de evenimetul barbar la care au asistat copiii. Fiul meu era palid ca o fantomă când a venit acasă, a declarat unul dintre părinţi.

Considerăm că evenimentul este unul extrem de problematic din punct de vedere educaţional, a fost reacţia purtătorului de cuvânt al ministerului de Educaţie german, Thomas Schunck.

Cu trei ani în urmă, la aceeaşi şcoală a avut loc o demonstraţie similară, la care s-au folosit pui de găină.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite