Lăutarul asasinat de mafie: Teatrele din Napoli ţin un moment de reculegere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un moment de reculegere în memoria lăutarului român ucis la Napoli de un clan mafiot va fi ţinut în această seară în toate teatrele din Napoli, veniturile încasate la spectacole urmând să fie date văduvei.

Citiţi şi
adevarul.it - VIDEO: Familia ţiganului împuşcat de mafie a rămas fără niciun venit
adevarul.it - Ţiganul ucis de mafie: Despăgubiri de la Regiunea Campania - UPDATE
adevarul.it - Ţiganul ucis de mafie: Înregistrarea din momentul morţii şi declaraţiile soţiei
adevarul.it - "Napoli: Oroare a Camorrei şi crimă în direct"
VIDEO Imagini şocante cu asasinarea unui ţigan român
VIDEO Mafioţii l-au împuşcat mortal prin acordeon

Preşedintele fundanţiei care organizează Festivalul de Teatru de la Napoli, Rachele Furfaro, a declarat pentru Corriere del Mezzogiorno că "cel mai mult ne-a impresionat privirea îngrozită a unei femei care cerea ajutor pentru soţul său, rănit mortal, plânsul ei obosit, fără speranţă".

"Încasările din această seară (joi - n.red.) ale tuturor teatrelor îi vor fi oferite Mirelei Bârlădeanu, pe care nu am avut curajul său o privim", a adăugat acesta.

Presa italiană a relatat marţi, după o serie de imagini date publicităţii, despre cazul unui lăutar român, împuşcat din greşeală la Napoli, în timpul unei reglări de conturi între clanuri mafiote, şi care a fost lăsat sub moară sub ochii indiferenţi ai trecătorilor, în timp ce soţia victimei cerea ajutor.

Cele opt persoane care l-au atacat pe român au venit cu motociclete, cu căşti pe cap, înarmaţi cu mitraliere, şi au deschis focul în faţa gării Montesanto din Napoli. Se pare că aceştia fac parte din clanul Sarno-Ricci şi voiau să le dea o lecţie celor din familia rivală, Mariano.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite