BBC: Laburiştii, pe locul al treilea la alegerile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laburiştii s-au clasat pe locul al treilea la alegerile europene, cu 16% din voturi, o scădere de 7% faţă de ultimele alegeri europene. Potrivit estimărilor BBC, Conservatorii au 27%, urmaţi de partidul anti-UE Ukip, cu 17%..

Mai citeşte şi:
 Gordon Brown, pe marginea prăpastiei
Premierul britanic Gordon Brown, un "mort viu"

Nu poziţionarea pe locul al treilea reprezintă cea mai mare lovitură pentru laburişti, cu mai ales faptul că BNP, formaţiune de extremă-dreaptă, va avea primul său deputat în Parlamentul European. Este prima dată când Marea Britanie alege un eurodeputat dintr-un partid de extremă-dreaptă.

"Consider că acesta este primul pas către eliberarea Marii Britanii de sub dictatura europeană", a spus noul eurodeputat BNP, Andrew Brons.

Potrivit politologilor, victoria BNP va intensifica apelurile la demisia premierului Gordon Brown. Deputaţii laburişti vor prezenta o petiţie şi în această seară îi vor cere direct premierului să demisioneze.

Fostul ministru laburist al finanţelor, Lord Falconer, a spus că refacerea unităţii partidului necesită "probabil schimbarea liderului".

Rezultatul din Yorkshire şi Humber este un eveniment pentru partidul antiimigraţie, care până acum nu a avut mandate nici în Parlamentul britanic, nici în cel European, transmite NewsIn.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite