Voronin, de la Zidul Plângerii, la Zidul Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe ultima sută de metri de mandat, liderul de la Chişinău, Vladimir Voronin, a făcut două vizite în străinătate care speră să-l ajute în campania electorală pentru alegerile legislative anticipate ce vor avea loc la 29 iulie.

Mai citeşte şi:

Voronin: R. Moldova ar putea fi integrată în România peste 20 de ani
Voronin l-a decorat pe contracandidatul Zinaidei Greceanîi la funcţia de preşedinte
Reprezentantul UE în Moldova cere eliminarea vizelor pentru români
Manipularea lui Voronin, demascată
Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat


În weekend, şeful comuniştilor moldoveni s-a aflat în Israel, unde a fost primit de preşedintele israelian Shimon Peres, a vizitat Zidul Plângerii şi Mormântul Sfânt. Ieri s-a deplasat la Moscova, unde s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev şi cu premierul rus Vladimir Putin.

Presa moscovită scrie că Voronin a venit în capitala rusă după sprijin moral şi financiar. „Principalul scop al acestei vizite este cel de-a contracta de la Rusia un credit substanţial“, notează cotidianul „Gazeta“. Potrivit directorului Centrului informaţional-analitic de la Moscova, Aleksei Vlasov, actuala vizită a lui Voronin poate fi considerată mai degrabă una „electorală“ şi nu una de lucru.

„ Voronin vrea să obţină sprijin moral din partea elitei ruse şi să înţeleagă ce scenariu de evoluţie a evenimentelor în Republica Moldova i-ar conveni Moscovei, deoarece situaţia este extrem de complicată pentru Partidul Comuniştilor, iar sistemul lui Voronin atârnă de un fir de aţă“, explică Vlasov pentru „Gazeta“.

În opinia sa, cel mai convenabil pentru Kremlin ar fi victoria lui Voronin, „însă una care să-i ofere un spaţiu restrâns pentru manevre sau care să-l oblige să caute sprijin de la Rusia“, mai spune Vlasov.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite