Kinga Gal ne pârăşte la PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul maghiar Kinga Gal a amplificat la Bruxelles scandalul provocat de autorităţile române ce au refuzat să îi acorde preşedintelui Laszlo Solyom un culoar de zbor, pentru ca acesta să ajungă la Târgu Mureş.

O întâlnire a grupului Partidului Popular European, organizată de euro-parlamentarul român Laszlo Tokes, şi care avea ca temă condamnarea comunismului, a fost deturnată de Kinga Gal, ne-au declarat surse de la Parlamentul European.

Aceasta, în mijlocul şedinţei, şi fără nicio legătură cu subiectele abordate până atunci, a declarat că „este inadmisibil ca unui preşedinte din Uniunea Europeană să nu i se permită să vizite o altă ţară membră a organizaţiei”. În discuţie a intervenit europarlamentarul român Călin Cătălin Chiriţă.

Acesta i-a explicat politicianului maghiar că „Helmuth Kohl a venit de foarte multe ori în România, în vizite private, la vânătoare, şi nu a fost nicio problemă”.

Kinga Gal este născută în România, în 1970. După 1990 şi-a început viaţa politică în România, activând între 1991-1994 în UDMR. Din 1995 s-a mutat la Budapesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite